Unidesert en marxa!

El proper mes de febrer dos alumnes del cicle formatiu de grau mitjà d’electromecànica de vehicles automòbils de la Salle, Àlex Martínez i Joan Marin, marxen en la seva aventura cap a Tànger creuant el Marroc en direcció sud cap al desert de Erg Chebbi, on realitzaran un raid solidari i faran entrega de material solidari.
Amb la campanya de recollida de roba i material escolar, realitzada a l’escola el passat novembre, van poder recollir els més de 30Kg que repartiran a les escoles de la zona. Fins aquest moment, els alumnes en col·laboració amb la comunitat educativa de l’escola, han aconseguit 850€ i material de diferents patrocinis.

unidesert

El raid finalitzarà la ruta a Marrakesh, una de les ciutats imperials amb més encant del nord d’Àfrica amb l’entrega de premis. Són 6 etapes de recorregut amb descans a campaments organitzats, del 27 de febrer al 6 de març, dia de retorn cap a Algeciras.
El repte: amb només una brúixola, un mapa i un cotxe de més de 20 anys (sense GPS ni dispositius electrònics) hauran de finalitzar cadascuna de les etapes d’Unidesert. Cada etapa consistirà en completar un itinerari amb l’ajuda d’un Road Book, superant obstacles naturals: muntanyes, dunes, rius, pedres, pistes poc visibles,… y altres obstacles “especials”: exàmens i proves d’orientació, habilitats i estratègia.

L’objectiu d’aquest projecte és superar les pròpies barreres i afrontar nous desafiaments cada dia, orientant-se pel desert, compartint experiències, ajudant a altres companys, gestionant els propis recursos i prenent decisions. Una formació que els servirà per al futur professional. Tot això, a més, mullat amb una experiència de caire solidari que aportarà material escolar a zones necessitades, participant per raons socials i humanitàries, un aspecte primordial en aquesta aventura.

Print Friendly, PDF & Email