Per un mar de Pau – La Salle Manresa

IMG_20170202_172511El 30 de gener, coincidint amb el Dia Escolar de la No-Violencia i la Pau, vam iniciar tota una setmana d’activitats per a la millora de la convivència i la Pau.

Per als més petits d’Infantil el treball va consistir en treballar les actituds incorrectes amb els companys que dificulten la convivència. La lletra de la cançó “El món seria més feliç si tots fóssim amics” ha estat l’eix del seu treball.

A partir de Primària, amb el lema, PER UN MAR DE PAU, hem intentat treballar les dificultats que tenen les persones que han de marxar del país on han nascut. Han contruït un vaixell i han dibuixat en el vestíbul un racó de benvinguda als refugiats.

A l’ESO hem tingut  testimonis que han estat en camps de refugiats: Sílvia Garcia, dinamitzadora de la Casa de la Pau Flors Sirera, i Mar Canet del projecte Casa Nostra Casa Vostra. Els alumnes van poder escoltar i veure com es viu en el camp de refugiats de Lesbos i d’Idomeni.

Els de Batxillerat tindran aquesta setmana una xerrada d’una refugiada de 25 anys i economista que esperem que transmeti tot el que ha hagut de viure i lluitar per arribar a Barcelona.

Al vestíbul, amb la lletra de la cançó de Benvinguts d’Il.lúria volem fer arribar un missatge d’acollida i esperança.

 

Print Friendly, PDF & Email