Mestres de la xarxa d’escoles Calendretes d’Occitània visiten La Salle Palamós

Les Calandretes són unes escoles associatives del sud de França que promouen l’ensenyament bilingüe en llengua occitana i llengua francesa per preservar la cultura i el plurilingüisme.

En Xavi i en Felip van visitar la nostra escola per veure com treballem i avaluem les llengües a partir de la oralitat i la prova de diagnòstic pedagògic, anomenada el termòmetre lingüístic.

Van poder observar que a Infantil i a Cicle Inicial treballem per racons, mitjançant la metodologia del treball cooperatiu per estimular les intel·ligències múltiples. També van poder observar com ensenyem les llegües a partir del Tractament Integrat de Llengües (TIL) i les classes de Science amb l’Aprenentatge Integrat de Continguts i Llengües Estrangeres – AICLE).

Aquesta iniciativa va sorgir a finals del curs passat en una de les moltes trobades de formació i intercanvi d’experiències que la Societat Catalana de Pedagogia va dur a terme per fer camí cap al plurilingüisme.

En aquest intercanvi de bones pràctiques, tenim previst anar a visitar als nostres col·legues occitans per poder consolidar la nostra pràctica docent en el treball de les famílies de llengües i la intercomprensió lingüística.

A l’Escola la Salle Palamós apostem per un ensenyament plurilingüe i una pràctica docent innovadora, compromesa amb la societat i els valors educatius.

Print Friendly, PDF & Email