Més de 1.600 persones participen a la Pujada a Peu a Montserrat

L’aventura començava dijous passat al matí, quan un grup de valents de Mollerussa, es posava en marxa cap a Montserrat. Amb el pas de les hores, i especialment divendres, s’hi sumaven col·lectius lasal·lians procedents de tot Catalunya, que, malgrat la pluja, emprenien el pelegrinatge amb la mateixa il·lusió de cada any.

El divendres a la tarda, els grups de Barcelona eren els darrers en començar la 39ena Pujada a Peu a Montserrat, entre els que feien nit pel camí. Dissabte, sobre les nou del matí, ja començaven a arribar els primers lasal·lians peregrins.

IMG_20160507_164745

Precisament, el mateix dissabte també ben d’hora, un darrer grup de persones, molt nombrós, emprenia el camí des de la falda de la muntanya, a Manresa, a 24 kilòmetres de la Basílica de Montserrat.

A quarts de dues, els més de 1.600 valents que en algun moment en les darreres 48 hores havien iniciat la Pujada a Peu a Montserrat arribaven al seu destí, on les abraçades i els gestos de complicitat es repetien entre uns i altres.

Ni tan sols la pluja que va acompanyar tot el dia va espatllar la trobada, que es va reprendre després d’un breu descans per dinar. Els gegants de La Salle Cassà celebraven els seus 30 anys amb tots els presents, al ritme de les gralles i els timbals, sota les porxades d’entrada al temple. Ells van ser els encarregats de convidar a tots els assistents a entrar a la Basílica per la celebració.

papam2016

Un cop tothom es va fer un lloc a l’església, Joves La Salle i l’Equip de Pastoral van dirigir un acte on es va recordar a tots els presents que vol dir ser lasal·lià, ser pedres vives. A més, es va celebrar el naixement del nou Esplai de La Salle Gràcia. I per acabar, tots els presents van ajuntar els seus mocadors, en senyal d’unitat i comunió, per cantar l’Esperança de La Salle.

Print Friendly, PDF & Email