Marc Expósito, estudiant de La Salle-URL, premiat a la 3a edició del concurs internacional “Dream it. Code it. Win it” pel MIT Enterprise Forum Posteado por La Salle BCN

Marc Expósito, alumne de La Salle-URL i actualment al MIT de Boston, ha sigut un dels vuit guanyadors del concurs internacional per a estudiants Dream it. Code it. Win it, en la categoria de “TradingScreen Global Technology Award”. Organitzat pel MIT Enterprise Forum de Nova York i el MIT Club of New York, el concurs guardona la creativitat en l’àmbit de la informàtica. Expósito ja ha guanyat altres premis en diferents espais: l’any 2014 la companyia Apple el va seleccionar per assistir a l’Apple World Wide Developers Conference després d’aconseguir una de les 200 beques a tot el món i el 2015 va guanyar el premi Imagine Express a la categoria d’innovació social, entre d’altres.

Marc-Expósito-200x300El lema de la 3a edició del concurs era Solucions d’enginyeria per a un bé social a l’entreteniment i, el projecte d’Expósito, Drawit, ha sigut l’únic de fora dels Estats Units en rebre aquest guardó, amb una quantia de 10.000 dòlars. Expósito assistirà aquesta tarda a l’acte d’entrega que se celebra a Nova York.

El projecte Drawit s’ha desenvolupat al Grup d’Investigació en Tecnologies Media de La Salle Campus Barcelona-URL dins el grup Seamless Interaction dirigit per David Miralles, coautor del projecte. Amb Drawit, partint d’un full en blanc a una Tablet, l’usuari és capaç de dibuixar els objectes amb els quals vol interactuar i adaptar-lo a les seves necessitats. Drawit pretén crear una interacció fluïda i té la voluntat de transcendir la pantalla amb l’objectiu de reinterpretar les relacions entre objectes i persones. D’aquesta manera s’aconsegueix una interacció més humana i directa a través d’un llenguatge visual deixant de banda les interfases i funcionalitats habituals. Alhora, un article d’investigació sobre aquest mateix projecte, escrit per David Miralles i Marc Expósito, es presentarà a California la propera setmana al Congrés CHI, el més important a nivell mundial sobre la relació entre Home-Màquina.

Des del Grup d’Investigació en Tecnologies Media de La Salle Campus Barcelona-URL s’ha destacat que “estem molt orgullosos de rebre aquest premi que reconeix l’esforç i el bon treball del nostre grup d’investigació ple d’estudiants. És un honor ésser l’única universitat fora dels Estats Units i esperem que aquest fet creï un precedent i inspiri la gent de tot el món. Aquest premi també valida com ser capaç de pensar fora d’allò establert i ja pensat, i imaginar noves eines que tenen un impacte a la vida dels usuaris, aspectes essencials per al progrés del món”,

Marc Expósito i David Miralles.

Print Friendly, PDF & Email