La Salle Torreforta – Els alumnes de 4t d’ESO preparen diferents tipus de plàstics des del laboratori de l’escola

Els alumnes de 4t d’ESO que cursen l’optativa de Física i Química han estat fent les pràctiques del projecte APQUA al laboratori de l’escola.

Es tracta d’un projecte educatiu dirigit a tota la població, centrat en els productes i els processos químics i en el risc que el seu ús representa per a les persones i per al medi ambient. Concretament, els alumnes han estat preparant diferents tipus de plàstics: polímers naturals i sintètics.

De fet, els objectius d’aquesta iniciativa són:

  • Desenvolupar una major consciència i comprensió pública sobre els productes químics i la seva relació amb les nostres vides.
  • Aconseguir que les persones aprenguin a obtenir informació sobre tot allò que els preocupa en relació amb la ciència.
  • Subministrar a les persones els coneixements i les eines necessàries perquè puguin prendre les seves pròpies decisions i participar d’una manera més responsable com a membres d’una societat lliure i democràtica.
  • Promoure la utilització de principis i processos científics i de l’evidència a l’hora de prendre decisions.

APQUA és el resultat de la col·laboració entre el Departament d’Enginyeria Química (DEQ) de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i el programa SEPUP (Science Education for Public Understanding Program) del Lawrence Hall of Science de la Universitat de Califòrnia a Berkeley.

ESO_APQUA 001ESO_APQUA 002

 

Print Friendly, PDF & Email