La Salle Reus impulsa la creació d’una geganta inspirada en el personatge de la Pastoreta

El col·legi La Salle Reus està immers en la creació d’una geganta que serà la representació del popular personatge reusenc de la Pastoreta. Per tal de poder fer front al cost que suposa la construcció de la geganta, l’escola engegarà una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami per tal que els mecenes que ho vulguin puguin contribuir a finançar per de la construcció de la geganta. L’objectiu econòmic que s’ha marcat és de 1.600€ i en el cas que aquesta xifra se superi la recaptació anirà destinada a sufragar les despeses que s’estan derivant arran de la seva construcció i a contribuir en les despeses de la festa de presentació de la nova geganta.

cartell_geganta_lasallereus

La ciutat de Reus està estretament lligada a la historia de la pastora Isabel Besora, una noia jove del segle XVI. És per això que el disseny d’aquest nou conjunt parteix d’aquest origen històric i el vestuari és fidedigne a l’època i al seu ofici, el pastoreig d’ovelles. Així doncs, s’ha proposat la construcció d’una figura de 3 metres de fibra de vidre perquè els alumnes més grans del centre en disposin durant les celebracions escolars i també durant altres celebracions a la ciutat de Reus.

La creació de la Geganta de La Salle Reus està directament lligada a la redacció del Treball de Recerca d’un alumne de 2n de Batxillerat del centre escolar, Arnau Fernandez, i l’encarregat del seu disseny i construcció és l’artesà tortosí Joan Iniesta.

La campanya per poder contribuir en el projecte està en marxa. S’hi pot accedir a través del següent enllaç: http://vkm.is/gegantasalle

La seva presentació pública està prevista pel mes de maig de 2017, coincidint amb la celebració de les Festes de l’escola, moment en què també es faria efectiu el lliurament de les recompenses als col•laboradors

Print Friendly, PDF & Email