La Salle Reus, a la 3a edició del Parlament Científic Jove Català

Els alumnes de 2n de Batxillerat de La Salle Reus Laura Bareas, Arnau Barrabeig, Alejandra López i Ramona Popescu han participat durant tres dies a la 3a edició del Parlament Científic Jove Català.

El primer dia a la tarda, els alumnes van assistir a la conferència que va impartir Itziar de Lecuona, membre de l’Observatori de Bioètica i Dret (OBD) i professora del Màster en Bioètica i Dret de la Universitat de Barcelona, que va parlar sobre què s’entén per bioètica, què es fa des d’aquesta disciplina i quin és el futur de l’ésser humà. Mentre que, posteriorment, els 81 estudiants procedents de diferents escoles de tot Catalunya i que participen en aquesta edició del Parlament Científic Jove van fer diferents dinàmiques enmig de la plaça Catalunya per interrelacionar-se i conèixer-se una mica més.

parlamentcientific-reus-420x315

D’altra banda, el segon dia, els alumnes es van reunir amb els seus respectius comitès per debatre els temes que els havien proposat. De bon matí, van començar posant en comú els coneixements que portaven preparats. A continuació, van fer una pluja d’idees per recollir les idees més adients de cada tema. Després d’una merescuda pausa per esmorzar, van continuar debatent i proposant solucions a les qüestions ètiques plantejades, mentre que després de dinar va arribar la recta final dels seus projectes, moment en el qual els debats van ser més intensos.

Finalment, per cloure la trobada ja al Parlament de Catalunya, després de la sessió inaugural a càrrec de la seva Presidenta, Honorable Sra. Carme Forcadell, va començar l’assemblea general on es van tractar els cinc temes debatuts: El cervell humà, Viure i menjar sà, La reproducció canviant de la humanitat, L’optimització de l’ésser humà i Imitant la natura.

La participació dels alumnes al Parlament Científic Jove els ha permès portar a la pràctica el binomi recerca i democràcia.

Print Friendly, PDF & Email