La Salle Congrés acull l’Àgora 2016

El passat dissabte 19 de novembre La Salle Congrés va obrir les seves portes per acollir a part de la família lasal·liana en la Trobada de la Missió Compartida, l’Àgora 2016.

Més de 170 persones van participar en una matinal destinada a reflexionar sobre les principals problemàtiques d’un món globalitzat i com des de les aules de La Salle es pot posar un gra de sorra per a millorar determinades situacions.

congres

Els assistents van poder participar a tres ‘speak-corners’ on ponents amb experiència de camp explicaven el seu punt de vista sobre diverses qüestions:

En primer lloc, el Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, va ser l’encarregat de parlar del compromís polític que han de tenir les persones i que La Salle pot formar en els seus alumnes, situació que ell ha viscut en primera persona com a ex-alumne de La Salle Figueres.

D’altra banda, dues representants de la ONG Sicar.cat van parlar del tràfic de persones, centrant-se sobretot en qüestions vinculades amb les xarxes de la prostitució i detallant la feina que realitzen per reintegrar socialment a les dones que són captades per màfies.

Finalment, el tercer ‘speak-corner’, va córrer a càrrec de l’advocat de la Fundació Comtal, Ferran Rufin, qui va parlar del drama que pateixen els immigrants il·legals quan arriben a la Unió Europea i quin és el laberint legal que han de sortejar per poder legalitzar la seva situació.

Després d’esmorzar, els assistents es van dividir en petits grups on van debatre sobre les diferents qüestions de les que s’havien parlat als ’speak-corners’ i sobre que podien fer en el seu dia a dia per implicar-se en els tres àmbits. D’aquests debats van sorgir reflexions que es van compartir en el temps de pregària de l’Eucaristia, que es va realitzar a la parròquia de Pius X i que va posar punt i final a la matinal.

Print Friendly, PDF & Email