La professora de La Salle Montcada i Reixac Carme Artigas premiada en la XIXa edició del concurs Ciencia en Acción

Aquest és el vuitè any que Artigas es presenta en aquest concurs, que té per objectiu presentar la ciència d’una manera més atractiva

Ciencia en accion 2018_2

Carme Artigas, professora de La Salle Montcada i Reixac, ha estat reconeguda amb una Menció d’Honor i el Premi Àgora en la categoria STEM en la XIX edició del concurs “Ciencia en Acción”.

Un any més, Artigas ha participat en aquesta edició juntament amb la Doctora Fina Guitart, del CESIRE-CDEC, i el Doctor Jordi Cuadros, de l’IQS, Universitat Ramon Llull. Tots tres han presentat el treball ‘Canvis superficials, noves propietats’. Un projecte que és la continuació d’altres treballs presentats en els últims anys.

Guitart i Artigas durant el concurs

El projecte ha rebut aquest reconeixement per “la seva proposta didàctica innovadora per a l’estudi de materials que combina indagació, experimentació i aplicació de tecnologies digitals per a estimular la creativitat i l’aprenentatge d’idees clau de química”.

En aquest sentit, Artigas s’ha mostrat molt satisfeta amb el reconeixement. Però tal com detalla la professora de La Salle Montcada i Reixac, professora de Matemàtiques a Batxillerat i de Física i Química a l’ESO, “el més important és que et seleccionin per anar a la final perquè encara que no hi hagi premi, és a la final on pots compartir el teu projecte amb altres docents i ensenyar-lo als nens i nenes i on també pots agafar idees per portar-les a l’aula”.

De fet, tal com detalla Artigas, els projectes que presenten “sempre intento aplicar-los a classe. No sempre tot, però sempre hi ha parts que es poden aprofitar”.

Pel que fa als projectes presentats pels tres professors científics, giren al voltant d’un conjunt d’experiments de realització simple que permeten explicar conceptes de química de forma contextualitzada. En els darrers anys han presentat projectes de diversos àmbits, com l’alimentació, l’art, les investigacions científiques per part de la policia, etc.

“Ciencia en Acción” és un concurs internacional dirigit a estudiants, professors, investigadors i divulgadors de la comunitat científica, en qualsevol de les seves disciplines. El seu principal objectiu és presentar la ciència d’una manera atractiva i motivadora. Enguany, la final va tenir lloc els passats 5, 6 i 7 d’octubre a Viladecans.

Print Friendly, PDF & Email