Klimaatdag Bokrijk!

In Bokrijk gebeurt al veel voor het milieu: we sorteren ons afval, promoten brooddozen (Weg met zilverpapier!) en drinkbussen (Petflessen buiten!), plaatsten LED-verlichting en zonnepanelen… Maar we kunnen meer!

Daarom zetten we op vrijdag 1 maart de eerste klimaatdag in Bokrijk op poten!

Wat doen we dan precies?

Allereerst dikke truiendag! Maar die is toch al voorbij? Wij zetten de verwarming lager op de dag vóór de vakantie, zo moet die de volgende dag niet extra draaien en voeren we echt een besparing uit die goed is voor het milieu!

Daarnaast organiseren we Bokrijk voor 2019 km. We sporen iedereen aan om op 1 maart energievriendelijk naar school te komen: te voet, met de fiets, de bus of het openbaar vervoer. We tellen alle gewonnen autokilometers op en hopen de kaap van 2019 km te ronden! Check vooraf even hoe ver je van de school woont, zo kunnen we alles snel en correct berekenen!

Neem die dag zeker ook je brooddoos mee (geen zilverpapier of plastiek!) en een drinkbus die je kan vullen met heerlijk kraantjeswater! Dan ben je helemaal in orde!

En het hoeft natuurlijk niet bij die ene dag te blijven, maak ook de schooldagen die volgen de juiste keuzes voor het klimaat!

Het Bokrijkteam

Print Friendly, PDF & Email