Els exalumnes Arnau Barrabeig i Ramon Armengol guardonats als premis Premis Recerca Jove – La Salle Reus

La Generalitat de Catalunya ha fet públic el veredicte dels Premis Recerca Jove (PRJ) per fomentar l’esperit científic del jovent i, en aquesta ocasió, han resultat premiats dos exalumnes de La Salle Reus, que el curs passat feien 2n de Batxillerat, pels seus respectius Treballs de Recerca (TdR).

Es tracta dels alumnes Arnau Barrabeig i Ramon Armengol.

Titulat NFC Access System. Creation of an automated scheduled access system for schools i tutoritzat per les professores Roser Escofet i Núria Fortuny, el treball de l’Arnau Barrabeig creava un sistema per agilitzar l’accés a les aules o espais comuns i controlar-ne qui i quan hi entra emprant la innovadora tecnologia NFC. L’objectiu principal era aconseguir una smartschool.

Pel que fa al treball del Ramon Armengol, titulat Factors predictius de l’efectivitat de la immunoteràpia als àcars de la pols i tutoritzat pel professor Joan Culsan, l’objectiu principal del treball va ser detectar les variables relacionades amb l’èxit de la immunoteràpia en nens amb al·lèrgia als àcars de la pols.

Aquests premis reconeixen els treballs de recerca, tant de tipus experimental com teòric, que fomentin la creativitat científica, l’esperit de recerca en qualsevol dels àmbits del coneixement i el treball en equip, entre d’altres valors. A banda, el guardó vol distingir l’esforç dels i les alumnes de segon cicle d’ensenyament secundari obligatori i dels i les alumnes d’educació postobligatòria i així mateix, també es recompensa la tasca dels centres d’educació secundària per fomentar la participació dels tutors i tutores i alumnes en aquesta convocatòria.

Tot i que ara s’han sabut els resultats, l’acte d’entrega dels premis encara no té data fixada, tot i que serà durant la propera primavera.

BATX_premi_consell_social-3

Print Friendly, PDF & Email