El projecte de matemàtiques Numicon es consolida a La Salle Santa Coloma de Farners

La Salle Santa Coloma- Numicon

El projecte de matemàtiques Numicon, present a La Salle Santa Coloma de Farners, ha arribat enguany al cicle inicial de Primària.

Ja fa tres cursos que aquest mètode d’ensenyar les matemàtiques als alumnes va arribar a La Salle Santa Coloma de Farners en l’etapa d’Educació Infantil. Convertint-lo així, en el primer centre de La Salle Catalunya que aplicava aquest projecte.

La idea de Numicon és crear patrons mentals bàsics que facin que el concepte matemàtic perdi l’abstracció de forma manipulativa i experiencial.

Tot això comporta que l’alumne pugui anar deduint per si sol i al seu propi ritme les nocions matemàtiques bàsiques que permetran fer un aprenentatge significatiu que serà la base d’aprenentatges futurs.

Tal com diuen des del centre, “l’experiència del curs passat amb els alumnes de P5 que actualment fan 1r de Primària ens demostra aquesta interiorització de conceptes matemàtics bàsics. Els materials són molt atractius visualment cosa que fa que els alumnes se sentin atrets i motivats per treballar-hi i que gaudeixin del seu aprenentatge”.

Amb el Numicon, els alumnes aprenen idees numèriques, observant i manipulant les Formes Numicon, partint d’activitats multisensorials basades en la investigació.

Print Friendly, PDF & Email