Dos investigadors de La Salle-URL, entre els millors 150 científics espanyols segons l’últim Rànquing d’ACUMEN

xavier-vilasis-miriam-calvo-la-salle-url

Dilluns, 13 de febrer de 2017. La 4a edició del Rànquing de Científics en Institucions Espanyoles (de 1 a 5.000) segons les seves cites de Google Scholar, elaborat pel Projecte ACUMEN de la Comissió Europea, inclou a dos investigadors de La Salle-URL, Xavier Vilasís i Míriam Calvo, entre les 150 millors posicions.

En la posició 132 del Rànquing apareix Xavier Vilasís, doctor en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona i catedràtic a La Salle-URL. Vilasís és membre de la col·laboració LHCb al CERN. Treballa en temes de recerca tant de física com d’enginyeria i és un divulgador dels aspectes tecnològics de la física de partícules. Com a vicedegà de Doctorat a La Salle-URL, es preocupa de les necessitats de formació dels enginyers per encarar els nous reptes de la societat.

En la posició 142 està Míriam Calvo, doctora en física per la Universitat de Barcelona (2006). Actualment és investigadora postdoctoral a La Salle-URL des de 2008, al grup de recerca GR-SETAD. És membre de la col·laboració internacional LHCb, on contribueix a l’anàlisi de dades de l’experiment LHCb del CERN, dedicat a l’estudi de física de partícules. Dins de la col·laboració, cal destacar el seu paper com a coordinadora del grup de Calorimeter Objects i antiga coordinadora del grup de física de Radiative B decays.

Les dades per elaborar aquest rànquing es van recopilar durant la segona setmana de desembre de 2016 i ordena els primers perfils classificats primer per l’índex h en ordre descendent i després pel número total de cites.

Print Friendly, PDF & Email