Buse en Wout vertegenwoordigen alle Gentse Scholieren op belangrijke adviesraad!

Buse Kaplan (5TCM) en Wout De Kimpe (4TGMc) gingen met Griet van de Vlaamse Scholierenkoepel op vrijdag 18 januari vergaderen met het LOP. LOP betekent Lokaal Overlegplatform en het is een vergadering waar directeurs, ouders, ondersteunende organisaties en leerlingen samen komen om te discussiëren over onderwijszaken. Buse en Wout vertegenwoordigden op dat moment alle Gentse scholieren en ze spraken de vergadering toe. 

Er moesten beslissingen genomen worden over kinderen in het zesde leerjaar en hun keuze voor het middelbaar onderwijs. Het voorstel was dat leerlingen zich digitaal kunnen aanmelden om hun keuze door te geven vanaf 15 maart. Maar de Vlaamse leerlingenraden vonden dat veel te vroeg. Met die boodschap spraken Buse en Wout de volledige zaal toe. Allemaal directeurs en volwassenen zaten naar hen te luisteren. Buse verdedigde de mening dat leerlingen meer tijd nodig hebben om een goede keuze te maken.Wout zei dat het in de eerste plaats over leerlingen hun keuze moet gaan en niet over de scholen zelf. Er werd gestemd… en ja hoor: onze leerlingen haalden hun slag thuis. De datum van 1 april blijft. Het Nieuwsblad was ter plaatse en schreef een artikel over deze beslissing: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190118_04112526. Goed gedaan,

Wout en Buse! Wil jij ook ervaring opdoen en de eerste stappen zetten in vergaderen, discussiëren, toespraken houden, stemmen over onderwijszaken? Je kan je naam doorgeven via onze FB-groep of via mail (vannestem@visocloud.org). Kijk op de website van VSK voor toekomstige vergaderingen en activiteiten.

Print Friendly, PDF & Email