Alumnes de La Salle Bonanova premiats en matemàtiques

L’alumne de 2n de Batxillerat de La Salle Bonanova, Guillem Duran Gené, ha obtingut un tercer premi en la fase catalana de la 54aLS Bonanova Olimpíada Matemàtica. La prova, celebrada a la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC a mitjans de desembre, va comptar també amb la participació d’en Miquel Miramunt Aguiló i en Nacho Blázquez Romañá. Aquest magnífic resultat obtingut per en Guillem, farà que sigui un dels representants de Catalunya en la fase estatal que tindrà lloc a Jaén durant el mes de març.

En Guillem accentua el seu interès per les matemàtiques en el moment que arriba al nostre centre per cursar Batxillerat. De seguida mostra curiositat i habilitat per la matèria, i pot compartir aquesta afecció amb altres companys de classe. Amb ells participa en el programa Bojos per les matemàtiques i assisteix regularment a les classes de preparació per a l’olimpíada que ofereix la UPC. La seva formació s’ha vist complementada ajudant en el Museu de les Matemàtiques i participant, durant el primer curs de Batxillerat, en el club de raonament de La Salle Bonanova.

D’altra banda, des de la Societat Catalana de Matemàtiques es convoca el concurs de resolució de problemes “Olitele” que enguany ha arribat a la seva 11a edició. Hi participen alumnes de Batxillerat i excepcionalment algun de 4t d’ESO. La competició té una durada de dos mesos i és en aquest temps que els participants han de lliurar de forma telemàtica, 12 problemes. la salle bonanova

Els tres alumnes de La Salle Bonanova: Nacho Blázquez, Miquel Miramunt i Guillem Duran han acabat entre els millors del concurs, rebent tots tres per part de l’organització una menció destacada.

D’entre tots cal fer menció del 2n premi aconseguit per en Nacho Blázquez Romañá amb una puntuació total de 47,4 punts, a tres dècimes de la guanyadora. En Nacho és un apassionat per la matemàtica i ja comença a acostumar-se a rebre premis en aquesta àrea. Destaquen els seus resultats en les proves Cangur de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat, els problemes a l’esprint durant el 1r de Batxillerat, el + Mates 2017, etc. L’any passat va ser seleccionat per participar del programa Bojos per les matemàtiques i, juntament amb els seus companys i amics: Guillem Duran i Miquel Miramunt, ha col·laborat amb el Museu de les Matemàtiques de Catalunya.

Print Friendly, PDF & Email