L’escola inaugura el nou auditori Germà Salvador Coma, dins dels actes del 135è aniversari del centre

Tres aules i 77 alumnes. Aquest va ser el començament de l’escola La Salle de Cassà de la Selva un llunyà 19 de març de l’any 1881. Ara, 135 anys més tard, el centre educatiu té 675 alumnes i un claustre de 48 professors i aprofitarà aquest curs per celebrar la llarga història que té el centre escolar i que sempre ha anat lligada al desenvolupament del mateix municipi. De fet. els antecedents de l’escola es remunten a l’any 1880, quan un grup d’empresaris cassanencs veuen la necessitat d’implantar una escola per a nois al municipi que pugui complir una funció com ja complia el centre de les Germanes del Cor de Maria per a les nenes del municipi.

Cassà de la Selva. 135 anys d'història de la Salle de Cassà.

La relació que els empresaris de l’àmbit surer tenien amb França va provocar que els integrants de la societat anomenada Protectora de Juventud escollissin que fossin els germans de les Escoles Cristianes de La Salle els que assumissin aquest repte al municipi cassanenc. En concret, van ser tres germans –Jerôme Agustí, Josep i Servus– els encarregats d’iniciar una escola que ha arribat fins ara i que es manté en plena forma. L’antiga societat va donar pas al Patronat de les Escoles Cristianes de Cassà, que al llarg dels anys s’ha encarregat d’adquirir nous terrenys per anar ampliant el centre i adaptar-lo a les noves necessitats educatives. L’actual director de La Salle Cassà, Miquel Casagran, sosté que l’escola s’ha convertit en una referència al Gironès, el Baix Empordà i la Selva, comarques des d’on reben alumnes de famílies que busquen aquest tipus d’educació.

L’arribada del 135è aniversari del centre educatiu, que al 2005 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat, farà que l’escola es posi de gala amb diversos actes de celebració. Un d’aquests actes se celebra avui mateix, a les 12.30 hores, amb la inauguració del nou auditori Germà Salvador Coma, sorgit de la reconversió de l’antiga capella de les monges.

 

Dani Vilá (El Punt Avui- extracte)

Print Friendly, PDF & Email